ВРП звільнила з посади суддю Солом’янського райсуду міста Києва

08:40, 12 июня 2019
Суддю звільнено з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку.
ВРП звільнила з посади суддю Солом’янського райсуду міста Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 11 червня 2019 року розглянуто подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення Лазаренко Владлени Володимирівни з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25 січня 2019 року №195/1дп/15-19.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Микола Худик поінформував, що 28 лютого, 24 березня та 1 серпня 2017 року, 6 квітня та 16 травня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшли дисциплінарні скарги Бабича Ю.І., Зеркалова Д.В., Турчинова О.В., адвоката Розметова Р.Н. та прокурора міста Києва Говди Р.М. стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Лазаренко В.В.

Ухвалою від 2 листопада 2018 року № 3344/1дп/15-18 Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя об’єднала дисциплінарну справу стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Лазаренко В.В., відкриту за дисциплінарними скаргами Бабича Ю.І., адвоката Розметова Р.Н., Зеркалова Д.В., Турчинова О.В., з дисциплінарною справою, відкритою за скаргою прокурора міста Києва Говди Р.М. стосовно вказаної судді, в одну дисциплінарну справу.

За результатами розгляду об’єднаної дисциплінарної справи Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення від 25 січня 2019 року №195/1дп/15-19 про притягнення судді Солом’янського районного суду міста Києва Лазаренко В.В. до дисциплінарної відповідальності та застосувала до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади судді (на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України).

Підставою для притягнення судді Лазаренко В.В. до дисциплінарної відповідальності стали висновки Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про допущення суддею дисциплінарних проступків, зокрема: невжиття заходів щодо розгляду справ протягом строку, встановленого законом, зволікання з виготовленням вмотивованого судового рішення, несвоєчасного надання суддею копії судового рішення для її внесення до Єдиного державного реєстру судових рішень; умисного істотного порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків; умисного допущення суддею, який брав участь в ухваленні судового рішення, грубого порушення закону, що призвело до істотних негативних наслідків; допущення суддею поведінки, що порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя.

Вказане рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про притягнення судді Лазаренко В.В. до дисциплінарної відповідальності переглянуте Вищою радою правосуддя за скаргою представника судді Лазаренко В.В. — адвоката Кравця Р.Ю. відповідно до статті 51 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та рішенням від 23 травня 2019 року № 1395/0/15-19 залишено без змін.

«Із матеріалів дисциплінарної справи вбачається, що дисциплінарне провадження стосовно судді Лазаренко В.В. проведено з дотриманням процедури, встановленої законами України від 2 червня 2016 року № 1402-VІІІ «Про судоустрій і статус суддів» та від 21 грудня 2016 року № 1798-VІІІ «Про Вищу раду правосуддя», — підсумував Микола Худик.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Лазаренко Владлену Володимирівну з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя вирішила звільнити Обору Зоряну Богданівну з посади судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області за власним бажанням та Цокол Ларису Іванівну з посади судді Печерського районного суду міста Києва у відставку.

Також вРП звільнила двох суддів за загальними обставинами.

Крім того, Зеленський скасував укази Порошенка про призначення членів Вищої ради правосуддя. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді