$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+7° Київ +8° Варшава +12° Вашингтон

Партія Вакарчука «Голос» відкликала двох мажоритарників через співпрацю з агресором

Ольга Коваль 12 Червня 2019 14:03
Партія Вакарчука «Голос» відкликала двох мажоритарників через співпрацю з агресором

Партія «Голос» музиканта Святослава Вакарчука виключила з переліку двох кандидатів в депутати Верховної Ради в одномандатних округах у зв'язку з заявами та доказами руху ЧЕСНО про невідповідність їх політичного минулого критеріям політсили.

Як повідомляє прес-служба «Голосу», кандидат у Волинській області (коло №22) Тарас Шкітер був пов'язаний в Луцьку з партією «Український вибір» проросійського політика і кума президента РФ Віктора Медведчука. А претендент на мандат в Києві (округ №217) Євген Кугук балотувався в 2014-му в Раду за списками іншої проросійської партії - «Опозиційного блоку».

«Ці факти суперечать принципам, якими партія Голос керується при виборі всіх без винятку кандидатів», - заявили в партії.

Нагадаємо, 8 червня партія «Голос» представила першу двадцятку партійного списку.

Раніше «Батьківщина» визначилася з першою п’ятіркою на вибори.

Також 9 червня українські партії націоналістичного спрямування об’єдналися для участі у парламентських виборах і оприлюднили єдиний список. Раніше партія «Слуга народу» оголосила імена кількох кандидатів у народні депутати, які будуть балотуватися в одномандатних виборчих округах. Також «Слуга народу» озвучила партійний список.

Виборчий список партії «Європейська солідарність» назвав п’ятий президент Петро Порошенко.

Першу десятку свого списку назвала і «Самопоміч». Прем’єр-міністр Володимир Гройсман також озвучив десятку своєї партії на виборах до Верховної Ради.

Президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня 2019 року вибори народних депутатів. За даними останнього опитування групи «Рейтинг» в новий парламент на дострокових виборах проходять п’ять сил.