Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі зображення: PassivDom

В Україні запустилася франшиза компанії PassivDom, Фірма виготовляє автономні будинки, які споживають до 20 разів менше енергії, живляться виключно завдяки сонячним панелям та збирають воду з атмосфери. Засновник компанії PassivDom – український підприємець Максим Гербут. Про це повідомляє Greencubator.

Усією будівлею можна керувати в додатку. Конструкція будинку модульна і не передбачає фундаментів. Дім встановлюють одразу з меблями, кухнею, побутовою технікою, інтернетом, «розумним» дверним замком зі сканером відбитку пальців та іншим обладнанням. Зазначається також, що питна вода в будинку має антибактеріальний та антивірусний захист.

Розповідають, що за місяць можна виготовити п’ять-шість таких будинків із залученням 15 працівників. Передбачається випуск одно- та двомодульних конструкцій – для двох осіб та для сім’ї відповідно. Будинок доставляють впродовж дня.

Дім створюють за допомогою 3D-друку з композитного матеріалу, який містить вуглецеве- та скловолокно. Розробники повідомляють, що стіни будинка такі ж теплі, як звичайні цегляні завтовшки 7,3 метра. Також стверджують, що вікна PassivDom – найтепліші у світі.

Перші будинки в Україні планують встановлювати в жовтні. На сайті компанії діє запис на тест-драйв. В США вартість такого житла коливається від 90 до 359 тисяч доларів (2,3–9,4 мільйона гривень).

Читайте також: Український стартап, який виготовляє «сонячні жалюзі», отримав грант Єврокомісії на мільйон євро

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button