У Росії різко подорожчала сіль. Останній раз цей продукт зростав у ціні більше ніж на два рублі за один місяць під час так званої "соляної кризи" 2006 року.

У березні сіль подорожчала на 23%, у квітні — на 32%. Це випереджає темпи продуктової інфляції (18% і 20,5% у березні і квітні відповідно). Такі дані опублікував ростат.

Крім солі, повідомляється також про подорожчання й інших продуктів. Мова йде про деякі овочі, предмети гієни тощо.

Ціни на продукти в росії

Наприклад, з окремих видів непродовольчих товарів першої необхідності подорожчали: сірники – на 1,8%, мило туалетне – на 1,5%, мило господарське – на 1,0%, папір туалетний, пасти та щітки зубні – на 0,7%, прокладки гігієнічні – на 0,5%, пелюшки для немовлят – на 0,4%, сухі корми для домашніх тварин – на 0,3%, підгузки дитячі – на 0,2%, порошки пральні – на 0,1%.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

З інших непродовольчих товарів зросли ціни: на шампуні – на 0,7%, електропилососи – на 0,5%, футболки дитячі – на 0,4%, Легкові автомобілі іноземних марок, майки, футболки чоловічі – на 0,3%, сигарети з фільтром – на 0,2%, шкарпетки чоловічі – на 0,1%.

Ціни на продукти в росії

Нагадаємо, попередження: спека може спровокувати смертельні напади астми через велику кількість пилку

Також ми писали, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом

Нагадаємо, які овочі та зелень можна сіяти у відкритий ґрунт у травні: обов'язкові правила для хорошого врожаю