fbpx

Україна відмовилася від майнових претензій у справі Україна проти Росії щодо Криму – Лана Зеркаль

В ефірі Open Ukraine, Олена Зеркаль ошелешила всіх тим, що, виявляється, Україна відмовилася від майнових претензій у справі Україна проти Росії щодо Криму в Європейському Суді з прав людини. Цитуємо:

“Як я зрозуміла, Україна відмовилася від майнових претензій у справі Україна проти Росії щодо Криму в Європейському Суді з прав людини”, – сказала юрист.

На ремарку ведучого, Данила Лубківського: “З чим пов’язана така наша щедрість?”, вона відповіла, що це не відомо.

«Ми знаємо це, оскільки проходили всі позови, які були проти росії в рамках Європейського суду з прав людини, де ми також розраховували колись отримати великі компенсації за втрати, яких ми зазнали в Криму і на Донбасі. Водночас, наскільки я знаю, зараз ми взагалі відмовилися від майнових претензій, і зараз мова йде просто про порушення в Європейському суді з прав людини», – сказала вона.

«Я дізналася про те, що ми відмовилися від майнових претензій десь пів року тому, коли ми розглядали питання щодо, так званих, «3 мільярдів Януковича», по яким ще триває судовий розгляд і де не прийнято ще остаточного рішення Високим судом Лондона», – додала Олена Зеркаль.

Нагадаємо, що лише за приблизними розрахунками економіка України втратила приблизно 135 мільярдів доларів у результаті анексії Криму Росією. А ще у грудні 2019 року міністр економіки України Тимофій Милованов оприлюднював статистику втрат української економіки від агресії Росії з оцінкою вартості об’єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях Донбасу та Криму.

За його підрахунками, прямий збиток тільки у 2014-2015 роках склав 15-20% ВВП України, а загальні втрати ‒ від 50 до 150 млрд доларів, писало Радіо Свобода.

Фото: tverezo.info.

05/26/2022

You cannot copy content of this page