$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +9 Київ

Війська РФ на сході України наступають на семи напрямках, на трьох – досягли часткового успіху – Генштаб ЗСУ

Війська РФ на сході України наступають на семи напрямках, на трьох – досягли часткового успіху – Генштаб ЗСУ Окупанти зазнали втрат і відступили на бахмутському напрямку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російська окупаційна армія продовжує наступ на сході України, 26 травня вела наступальні дії на семи напрямках, на трьох з яких досягла часткового успіху. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил, опублікованому у Facebook.

За інформацією Генштабу, окупанти в районі Сєвєродонецька Луганської області ведуть наступ у напрямках Сєвєродонецька і Боровського, там зазнали втрат і відступили. У напрямку населеного пункту Устинівка мають частковий успіх, ідеться у зведенні.

Скріншот: google.com Скріншот: google.com

На бахмутському напрямку російська армія веде наступ у напрямках населених пунктів Комишуваха, Ниркове, Берестове і Білогорівка (розташовані на північному сході від Бахмута), не досягла там успіху, зазнала втрат і відступила.

Скріншот: google.com Скріншот: google.com

У напрямках Покровського і Клинового (на сході від Бахмута) окупанти мають частковий успіх, зайняли село Мідна Руда, повідомили у Генштабі.

Ще один напрямок, де російська армія вела наступ, – село Богородичне (Краматорський район Донецької області), але там зазнала втрат і відступила.

Також окупанти не змогли досягти успіху на авдіївському напрямку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст

Із середини квітня окупанти зосередилися на наступі на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить все, щоб знищити будь-яке життя" у Донецькій і Луганській областях.

26 травня в Міноборони повідомили, що бої з РФ досягли максимальної інтенсивності. "Попереду на нас очікує надзвичайно складний і тривалий етап боротьби. І треба розуміти, що це війна і, на жаль, втрати з нашого боку неминучі", – сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.