$39.54 €42.05
menu closed
menu open
weather +8 Київ

У Росії обговорюють, що робити зі знаменитостями, які виступають проти війни. Матвієнко просить обійтися без полювання на відьом

У Росії обговорюють, що робити зі знаменитостями, які виступають проти війни. Матвієнко просить обійтися без полювання на відьом Спікерка Ради Федерації вважає, що росіяни самі засудять "зірок", які не підтримують війни
Фото: ЕРА

Спікерка Ради Федерації Державної думи Росії Валентина Матвієнко закликала не влаштовувати полювання на відьом щодо тих, хто публічно не погодився зі "спецоперацією" в Україні, оскільки суспільство саме дасть їм оцінку. Про це 26 травня повідомив "Інтерфакс".

"Нам треба, щоб не було полювання на відьом, це найгірше, якщо таке почнеться", – сказала Матвієнко.

Вона відреагувала на ініціативу сенатора Павла Тараканова законодавчо заборонити артистам, музикантам та іншим публічним людям, які виступають проти війни, обіймати державні посади і працювати на проєктах із держучастю. Тараканов назвав їх "псевдопацифістами, лукавими егоїстами і зрадниками, яким потрібні власні доходи, слава та визнання на Заході".

Валентина Матвієнко вважає, що російське суспільство і так морально засуджує знаменитостей, які виступають проти воєнних дій, і цим можна обмежитися. "Це найважливіше  що суспільство відкинуло таку поведінку в найважчий для країни момент", – додала вона.

Контекст

Із 24 лютого десятки російських знаменитостей виступили проти вторгнення РФ в Україну. Багато хто з них покинув Росію, заявивши про неможливість жити і працювати в умовах цензури та пропаганди.