Світові лідери почали наставати на те, щоб був створений Міжнародний Антикорупційний суд. Цій ідеї вже більше десяти років, але, спливла назовні вона знову лише після початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє портал The Washington Post.

Ідея з'явилася вкрай давно, і заговорили про неї знову лише після того, як Росія повномасштабно вторглася на територію України.

Суд, фото: скріншот з відео
Суд, фото: скріншот з відео

42 експрем'єр-міністра і президента з усього світу і більш ніж 250 високопоставлених діячів з 75 країн, які підписалися під декларацією про створення суду, почали висловлювати невдоволення фінансовими джерелами.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ось, умовно, експрем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун зробив заяву, що російський президент Володимир Путін зобов'язаний відповісти перед судом не тільки за війну в Україні, а й за десятиліття обману і корупції.

"Зловживання службовим становищем з метою особистої вигоди з боку національних лідерів – має глобальні масштаби, і з нею не можуть боротися постраждалі країни поодинці" - таку думку про ситуацію, що склалася висловив колишній президент Словенії Данило Тюрк, коли коментував корупцію у великих масштабах.

Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда

Уряди Канади та Нідерландів, Нової Зеландії, Великобританії, Швеції, Швейцарії, Південної Кореї, і так далі, також підписали декларацію. Крім того, перші дві зробили створення суду частиною офіційної зовнішньої політики.

При цьому, жоден президента США не підписав таку декларацію.

Суд. Фото: Адвокатпост.
Суд. Фото: Адвокатпост.
Суд. Фото: Адвокатпост.

"Сполучені Штати, які є домом для ряду таємних податкових притулків, вважаються одним з ключових посібників міжнародної корупції", – йдеться в матеріалі The Washington Post.

Нагадаємо, що російські загарбники надіслали ешелон старовинних танків Т-62: "пам'ятка" з'явилася на вокзалі в Мелітополі

Раніше повідомлялося, що ЗСУ ліквідували командира роти з полку Кадирова Асвада Ідрісова

Також, ЗСУ є можливості звільнити Херсон, це лише питання часу-генерал-майор Дмитро Марченко