fbpx

Данілов: “Влітку 2021 року на таємному засіданні РНБО було доручено забезпечити відповідний захист кількох областей України на випадок вторгнення противника”. У секретаря РНБО запитали про наболіле: що сталося на адмінмежі між Кримом та Херсонською областю в перші дні повномасштабної фази вторгнення

С екретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю 24 каналу розповів про таємне засідання РНБО щодо захисту півдня.

За його словами, ще влітку 2021 року на таємному засіданні РНБО було доручено забезпечити відповідний захист кількох областей України на випадок вторгнення противника. Чому в лютому 2022 року ворогу вдалося швидко просунутися Херсонщиною – ще належить з’ясувати, – зазначив Данілов.

Про це також пише “УП” з посиланням на власне джерело в РНБО.

У секретаря РНБО запитали про наболіле: що сталося на адмінмежі між Кримом та Херсонською областю в перші дні повномасштабної фази вторгнення? Це неготовність, зрада чи щось інше?

– Я можу сказати, що на сьогоднішній день це питання є відкритим. Остаточної відповіді на це питання немає, – відповів Данілов.

Данілов також зазначив, що влітку 2021 року відбулося засідання РНБО безпосередньо щодо Чонгара, Херсонської області, Запорізької, Донецької і Миколаївської.

На ньому було озвучено певні завдання, а в грудні 2021 року всі залучені інстанції відзвітували про виконання поставлених завдань.

– Що сталося надалі – я думаю це буде предметом з’ясування. Коли це відбудеться? Є така думка, що це має відбутися після війни. Як буде – життя покаже, – додав секретар РНБО Олексій Данілов.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

You cannot copy content of this page