fbpx

«Донька так бігла до мене, що я думав вона двері вирве з джипа» – Арсен Мірзоян

Арсен Мірзоян розповів про події останніх трьох місяців і розлуку з родиною програмі «Зірковий шлях».

«За два місяці війни я можу водити будь-які автомобілі на будь-які відстані, можу за раз проїхати до 2000 кілометрів. Возимо джипи, возимо буси, возимо транспорт для хлопців. Доправляємо з гуманітаркою безпосередньо до позицій. Гітара завжди з нами, то можемо ще й концертом розрадити.

Благодійних концертів не було, виступали переважно на позиціях, де ніхто не знімає і не фотографує. Буває, що хлопці потім присилають фото. Були військові шпиталі, шпиталі Чернігова, дзвонять хлопці з Білої Церкви… До благодійних концертів ще не добиралися», – каже співак.

З початку повномасштабного вторгнення вирішив вивезти родину з Києва на захід України, але й там було не спокійно, тому вирішили їхати далі.

«Дитина чула гул літаків, вибухи. Вона казала: «Вони нападають з неба»», – з болем говорить в нім батько 6-річної Ніни.

Він не бачив їх три довгі місяці.

«Не прості емоції… як їх можна описати? Їхав, рахував кілометри разом з навігатором. Ніна не знала, що я приїду, бо ми не знали як там вийде, а вона чекатиме. От я приїхав, ходжу шукаю, де вони в якому будинку і Тоня мені крикнула з балкону: «Арсен». Ніна почула і дуже бігла і плакала, я думав вона й двері в джипі зламає. Три місяці…», – ділиться Арсен.

З творчих планів – записав нарешті пісню:

«Бачиш – без сил земля. Треба допомогти

Тебе тримаю я, а небо потримай ти…»

«Чи намагався щось донести росіянам? А чи вдалося? – Дехто одразу блокував, дехто писав «Вибач», ну і що мені з того «вибач», хіба добре, що усвідомили… Чи писав відомим? Та всім писав… От Стас П’єха… Я у нього запитав: “Стас, ти ж розумієш, чому я не сплю?”. І… І все. І він мене заблокував”, – розповів Мірзоян.

«Доки війна триватиме? Не знаю. Вона вже давно триває, просто, Коли вона прийшла в міста – про неї почули. А коли була в полях… Може трапитися, що як відійде далі – люди будуть забувати, звикати…»

Під час волонтерства і обстріли були, і арта працювала, і висадка десанту… Були команди мені від командира з нецензурною лексикою: «Сєня, бігом в машину – в повітрі «купола»». Різне було, але це в перші два тижні… Ми з Положинським були примкнули до одного підрозділу, по автомату і три «ріжка» на двох… Сказав, що бронежилет не візьму – буду бігати. Я продовжую й зараз бігати, але вже не включаю трекінг аби не здавати позицій».

На завершення побажав українцям єднатися і не забувати жити, та не звикати до війни.

Фото: ТСН.

05/26/2022

You cannot copy content of this page