Міністр закордонних справ України продовжує працювати в галузі питання закриття іноземного бізнесу в Росії. Про результат такої роботи він розповів в інтерв'ю відомого блогеру Валерію Маркусу на його сторінці в мережі Іnstagram.

Під час розмови було піднято питання роботи іноземного бізнесу на території Росії. Валерій Маркус поцікавився, чи курує МЗС питання із закриття послуг міжнародних компаній на ринку Росії.

Дмитро Кулеба розповів, що МЗС зараз веде активну роботу в напрямку закриття іноземних компаній в Росії, проте відразу зауважив, що точних цифр він не пам'ятає.

Проте, за його даними, які буди озвучені, станом на день виходу інтерв'ю, а це було 23 травня, з Росії вийшли 1439 іноземних компаній з 70 країн світу, які представляють 55 різних індустрій. при чому, ці компанії або повністю вже не працюють, або припинили будь-яку діяльність, проте юридично ще лишаються на російській території.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Проте, є ті компанії, які не залишають російських споживачів та удають, що нічого не відбувається, зазначив Кулеба. Таких компаній всього 580, з них 8 є великими корпораціями.

Зі слів міністра, тільки за 2 останні тижні він направив листи до 8 найбільших світових компаній, які продовжують свою діяльність.тепер МЗС переходить в іншу азу. "Листи щастя" їм слати не будуть. попри те, що примусити закритися ці компанії неможливо, з ними будуть змінювати тактику, заходячи з різних боків.

Зауважимо, що під час розмови у міністра раптово пропав зв'язок саме в той момент, коли він хотів назвати компанії, які працюю в Росії. Валерій іронічно пожартував, що, мабуть, ті компанії, які ще працюють в Росії, не бажають, щоб про них говорили, тому заважають розмові.

Нагадаємо, роумінг без зайвих витрат, дешевий інтернет та перекази без комісій: Шмигаль оголосив про приєднання України до єдиної зони ЄС.

До слова, Кулеба закликав союзників України давати більше ракет — допоможуть подолати окупантів.

Раніше ми писали, що Дмитро Кулеба висловився про європейців, які бажають зберегти обличчя путіну: "Це хвороба".