Amnesty International заявила, що Китай лідирує в світі по застосуванню смертної кари і таємно провів тисячі страт з використанням фургонів смерті і смертельних ін'єкцій.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Amnesty International попередила, що китайський уряд таємно страчує тисячі своїх громадян у новому шокуючому звіті.

Звіт під назвою "смертні вироки і страти в 2021 році" був ретельно складений благодійною організацією і показав, що число страт в світі збільшилася на 20% в 2021 році.

У ньому стверджується, що найбільша частина зростання в 2020-2021 роках припала на Іран, де було страчено не менше 314 осіб за такі дрібні злочини, як зберігання певних наркотиків.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Страта в Китаї
Страта в Китаї

Тим не менш, у звіті також говориться, що Китай таємно стратив не менше 1000 своїх громадян, але «тримав цифри в секреті».

У доповіді говориться: "Китай ще не опублікував ніяких даних про смертну кару, проте наявна інформація вказує на те, що щороку тисячі людей страчують і засуджують до смертної кари. Міжнародна амністія знову закликає китайську владу опублікувати інформацію про застосування смертної кари в Китаї".

Страта в Китаї
Страта в Китаї

У 2021 році експерти з прав людини підрахували, що "тисячі" щорічно засуджуються до смертної кари в Китаї з показником засудження 99%.

Люди можуть бути страчені за такі дії, як вбивство, зберігання наркотиків і навіть економічні злочини, такі як корупція, з розстрілом і смертельними ін'єкціями, які є переважними методами вбивства.

Страта в Китаї
Страта в Китаї

У той час дослідник Amnesty International по Китаю Кай Онг стверджував, що в Китаї проводилися масові мітинги, щоб оголосити про вироки до смертної кари.

Вона сказала: "Уряд Китаю як і раніше вважає застосування смертної кари ефективним засобом стримування злочинів. Кожного червня місцеві органи влади часто проводять масові мітинги з винесення вироків, на які запрошують студентів, вчителів та громадськість бути присутніми при винесенні судом смертного вироку особам, засудженим за злочини, пов'язані з наркотиками".

Страта в Китаї
Страта в Китаї

За даними Amnesty International, з 2003 року пересувні фургони смерті дозволяють стратити ув'язнених, не доставляючи їх у в'язницю.

Кажуть, що розстріли тривають, незважаючи на офіційні заяви, що вони не будуть проводитися з 2010 року.

Страта в Китаї
Страта в Китаї

Повідомляється, що засуджених в країні запихають у фургони смертників і відправляють в камери смертників, де їм вводять ін'єкції. Потім у ув'язнених витягують органи і використовують їх для наукових експериментів.