У Києві попрощалися із розвідником Едуардом “Ахіллесом” Трепільченком: фото з церемонії



У Михайлівському соборі в Києві 25 травня попрощалися загиблим у боях за волю України Едуардом Трепільченком. 34-річний розвідник був відомий за позивним “Ахілес”.

Пише - джерело.

Едуард служив пішов на ще у 2014 році, а після вторгнення у 2022 році знову повернувся на фронт. Як відбувалося прощання з полеглим героєм дивіться у фоторепортажі 24 каналу.

ІНША ВТРАТА У Вінниці попрощалися із загиблим на війні пілотом: на його честь у небі пролетіли літаки

На прощанні були рідні Едуарда – матір, брат і тітка. Також прийшли попрощатися з бійцем кілька його побратимів по службі, які змогли приїхати. Героя похоронили зі всіма військовими почестями.

Що відомо про “Ахіллеса”
Він проходив строкову службу в ЗСУ з 2007 по 2008 роки. Після цього закінчив юридичний факультет політехнічного коледжу. У 2012 році вступив до Луганського Національного Університету Внутрішніх Справ.

Едуард у 2014 році пішов на війну не вагаючись. Він вступив до добровольчого батальйону “Донбас”. А вже у 2015 році пішов служити у 93 окремій механізованій бригаді ЗСУ “Холодний Яр”. У ній він і продовжував боротися за майбутнє України до демобілізації у 2020 році.

Зранку 24 лютого мій брат один з перших стояв в черзі у військкомат. За три місяці війні на його рахунку десятки знищеної ворожої техніки та декілька десятків — а може й сотень — знищених окупантів,
– з гордістю розповів брат Героя.

Позивний “Ахіллес” повністю виправдовував себе, оскільки чоловік завжди демонстрував неймовірну мужність. Про це говорять і побратими, які захищали Україну пліч-о-пліч із Eдуардом.

Якби всі вони мали змогу приїхати на прощання з Едуардом, то фронт би залишився без захисників. Кожний розвідник славетної 93-ї бригади мав за честь виконувати бойові завдання разом із “Ахіллесом”,
– додав брат загиблого воїна.

Останній бій нашого захисника Едуарда Трепільченка відбувся 20 травня. Він загинув зі зброєю в руках від пострілу ворожого танку на Ізюмському напрямку.

Вся редакція 24 каналу висловлює щирі співчуття родині Едуарда Трепільченка. Ми дякуємо за героїзм у боротьбі та відданість Україні. Вічна та світла пам’ять Герою!


Читайте також:


Залишити коментар: