fbpx

Росія усе ще розглядає можливості повномасштабного наступу в Україні. Тому вірити в те, що Путін планує обмежитись виходом на адмінкордони Донеччини й Луганщини – не варто

Росіяни заявляють про наміри відновити пряме залізничне сполучення між окупованими територіями Донецької й Луганської областей та Кримом через так званий “сухопутний коридор”.

Пише Дмитро Снєгирьов, експерт з військових питань, блогер. Історик та юрист. Співголова громадської ініціативи “Права справа” в ексклюзивному блозі для сайту 24 каналу.

«На тлі зміни тактики Росії на Луганщині та зосередженні зусиль противника на оточенні Сєвєродонецька, Луганськ відвідав представник окупаційної влади Криму. Останній заявив, що вирішує питання про відновлення шляхів залізничного сполучення між псевдореспубліками та анексованим півостровом.

Віддавати тимчасово окупований Донбас Росія не хоче.

Ідеться про те, що Росія розглядає можливість відновлення прямого залізничного сполучення для вирішення як військових, так і виключно економічних питань. І в цьому контексті хотів би зауважити: це – своєрідний знак, сигнал російських окупаційних військ про те, що вони ніколи не віддадуть території Луганської і Донецької областей, а також захоплений ними сухопутний коридор на Крим.

Також зауважу, що надійшла інформація про розмінування росіянами порту Маріуполь, який окупанти так само планують використовувати як для військової, так і економічної логістики. Тим самим Росія значно скорочує для себе плече постачань.

Росіяни мали успіх на Півдні України завдяки короткому плечу постачань з Криму, звідки могли швидко перекидати необхідну їм кількість техніки. Тепер вони прагнуть зробити те саме на Сході.

Це означає, що Росія усе ще розглядає можливості повномасштабного наступу. Тому вірити в те, що Путін планує обмежитись виходом на адмінкордони Донеччини й Луганщини – це себе обманювати. І коли зараз лунають заяви про те, що війна закінчиться до початку осені – це не відповідає дійсності».

Джерело – 24 канал.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page