На підставі рішення Печерського суду міста Києва 26 газорозподільчі компанії перейшли у власність держави.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

За інформацією посадовців, були виявлені грубі порушення та розкриті корупційні схеми на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем (облгагази та міськгази).

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Як стало відомо, у червні 2021 року було викриту масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Така діяльність тривала не один рік, внаслідок чого дуло завдано збитків на суму 1,488 млрд грн. Справа на контролі Генпрокуратури, досудове розслідування триває.

Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії.

Крім того, в Україні, відновлюють непланові перевірки підприємств в енергетичні та комунальній сферах. Урядовці наголосили на неприпустимості порушень у воєнний час.

Нагадаємо, "Вугільна справа" Медведчука-Порошенко: Аваков, Яценюк та Турчинов не з'явились на допит СБУ.

До слова, роумінг без зайвих витрат, дешевий інтернет та перекази без комісій: Шмигаль оголосив про приєднання України до єдиної зони ЄС.

Раніше ми писали, що в Україні відновляють позапланові перевірки: кого точно не омине НКРЕКП, "навіть у мирний час це неприпустимо"