fbpx

Лукашенко намагатиметься допомогти РФ військовою технікою та зброєю – Жданов назвав ознаки

Лукашенко намагатиметься прямо не вступати у війну Росії проти України. Але допомогти Росії військовою технікою та зброєю він може.

Наприклад, під час військових навчань, що розпочнуться в Білорусі, можуть зняти з тривалого зберігання військову техніку та після ремонту передати її російській армії.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі “ТСН” на телеканалі “1+1”.

«Думаю, що білоруський очільник самопроголошений буде тягнути час і робити все, щоб не вступити в цю війну. Чому? Тому що чим далі вона триває, тим більше зростає невдоволення серед цивільного населення, і в тому числі, серед військових», – каже Жданов.

«А ось допомогти Російській Федерації зброєю – тут, я думаю, що він може», – зауважив військовий експерт.

Жданов розповів, що майбутні білоруські військові навчання передбачають зняття техніки з довгострокового зберігання, її обкатування та випробування.

«Справа в тому, якщо Білорусь знімає техніку і не розгортає війська, не відмобілізовує ту частину військовослужбовців, яка повинна на цій техніці працювати, значить можна зробити висновок, що її готують до передавання. І тут запитання – яку техніку передадуть: з бойового складу армії Білорусі, а довготривалого візьмуть у склад армії Білорусі?

Чи навпаки – просто з тривалого зберігання відремонтують, перевірять і передадуть збройним силам Російської Федерації? Думаю, таку подію треба очікувати», – каже військовий експерт.

Джерело – ТСН.

Фото – скріншот з відео.

You cannot copy content of this page