fbpx

У нього паспорт України: Як у тимчасово окупованій Макіївці жінка відбивала чоловіка від примусової мобілізації

Російські загарбники в ОРДЛО виловлюють місцевих чоловіків просто на вулиці, щоб відправити їх на війну проти України.

Місцевим мешканцям, які не змінили громадянства, свої дії загарбники пояснюють тим, що “в Україні оголошена загальна мобілізація, а у них український паспорт”.

Відео примусової мобілізації опублікував телеграм-канал “Типовий Донецьк”.

На відео, які знімала дружина місцевого жителя, видно, що загарбники виловили чоловіка просто посеред вулиці та одразу хотіли повести його до військкомату. Жінка пояснює, що в фейковій республіці не запроваджено воєнного стану.

На ці слова сам загарбник показує їй якийсь напис в українському паспорті та пояснює, що затриманий є військовозобов’язаним та рекомендує жительці Макіївки прочитати указ голови фейкової республіки. На це вона зауважує, що “їй до одного місця цей голова”.

Жінка каже, що у нього паспорт України. Представники окупаційної “влади” їй цинічно заявляють, що в Україні мовляв зараз оголошена загальна мобілізація. Тоді жінка зауважує, що Макіївку українська влада не контролює.

Місцева жителька обурена мобілізацією та заявляє, що на війні уже загuнуло багато її мобілізованих родичів. Згодом жінці все ж вдається забрати в окупантів паспорт свого чоловіка, проте ті заявляють, що місцевий житель має протягом двох годин сам прийти до військкомату.

Фото ілюстративне – скріншот.

You cannot copy content of this page