Контейнер був наповнений 25 тоннами отруйного газоподібного хлору і випадково впав на корабель, коли робітники перевозили його.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

З'явилися шокуючі кадри, на яких кран випадково скинув на корабель 25 тонн отруйного газу.

Щонайменше 12 людей загинули і 260 отримали поранення в результаті витоку небезпечних матеріалів в порту Акаба в Йорданії в понеділок (27 червня).

Відео з камер відеоспостереження, опубліковане державним телеканалом Al Mamlaka TV, показує, як контейнер піднімається в повітря і транспортується краном, перш ніж він впаде, випустивши на корабель величезний шлейф жовтого газоподібного матеріалу.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Про інцидент повідомили в цивільну оборону Йорданії, і групи експертів в захисних костюмах були помічені на місці по державному телебаченню.

Представник Управління громадської безпеки повідомив, що район закритий на карантин.

Вони підтвердили, що 45 осіб, які отримали поранення в результаті інциденту, були з сектора громадської безпеки, включаючи поліцію, кадри швидкого реагування жандармерії і цивільну оборону, які прибули на місце події в перші хвилини.

За даними уряду, із загиблих вісім осіб були йорданцями, а інші четверо — представниками різних національностей.

Джамал Обейдат, глава Управління охорони Здоров'я Акаби, сказав, що довколишні лікарні, де лікують поранених після інциденту, заробили на повну потужність.

Він сказав, що будуть розгорнуті польові госпіталі, і наказав жителям Акаби закрити вікна і залишатися вдома.

Для допомоги в евакуації також були відправлені літаки-евакуатори.

Прем'єр-міністр Бішер аль-Хасауна прибув до міста і попрямував до лікарні, де лікують деяких поранених.