fbpx

Росія не має права брати участь в обговореннях і голосуваннях щодо війни проти України – Зеленський закликав позбавити делегацію РФ повноважень в Генеральній асамблеї ООН

Після усього, що зробила російська армія на території України, а особливо після того, як вона 27 червня атакувала ракетою торговий центр у Кременчуку, Російська Федерація не може залишатися в Радбезі ООН.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на засіданні Радбезу ООН. Про це повідомляє 24 канал.

Зеленський зазначив, що Росія порушує фундаментальні принципи ООН і міжнародного правопорядку. Попри це вона досі залишається у структурах ООН.

«Росія не має права брати участь в обговореннях і голосуваннях щодо війни проти України. Я закликаю вас позбавити делегацію держави-терориста повноважень в Генеральній асамблеї ООН, і це можливо.

Росія не має права залишатись у Радбезі», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що ООН має достатню силу, щоб притягнути до відповідальності державу-терориста. Адже розділ 7 Статуту Організації дозволяє створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування дій російських військових в Україні.

Якщо не покарати Росію, то вона може перенести терористичну активність на територію інших держав Європи і Азії. Тому діяти, за словами Зеленського, слід негайно.

Джерело – 24 канал.

Фото – скріншот з відео.

You cannot copy content of this page