fbpx

Дуже дивний обмін зброєю: Експерт пояснив, чому білорусь віддає свої літаки росії взамін на ракетні установки

У російській федерації наразі велика прогалина з військовими літаками.

Кремлівський диктатор путін запропонував самопроголошеному президенту білорусі лукашенку передати до білорусі установки “Іскандери”.

Про це сказав в інтерв’ю ТСН експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

“Похизувався, що можуть нести і звичайне озброєння, і ядерне озброєння”, – наголосив на цьому експерт.

Він додав, що в російській федерації існує велика прогалина з військовими літаками – українські військові просто знищували таку кількість, що російським окупантам треба чимось їх надолужувати.

“І ось таким не сильно хитрим ходом росіяни беруть у білорусі літаки начебто під модернізацію, забирають їх собі, зафарбовують білоруський прапор триколором із своїми улюбленими літерами – і відправляють проти вільної України. А замість цього білорусь отримає ці ракетні установки. Чесно, я не впевнений про те, що там будуть ядерні заряди в установках, оскільки для цього необхідна велика інфраструктура, тобто обслуговувати ці заряди, треба десь зберігати – я не впевнений, що така можливість у білорусі є”, – сказав Іван Ступак.

Експерт також надав характеристику установкам “Іскандери”.

“Щодо цих комплексів, то вони дійсно можуть вражати на велику відстань, вони дійсно потужні – ми вже побачили. І це в першу чергу погроза для країн Балтії, для Польщі, оскільки росія ну дуже їх просто ненавидить, разом з білоруським лідером. І це погроза для них – що у випадку чого ми застосуємо. А ядерна зброя це міфічна дубина, якою розмахують, проте я не впевнений, що її використають. Хоча я просто хочу вірити в те, що її ніколи не використають”, – наголосив експерт.

Джерело – ТСН.

Фото ілюстративне – скріншот.

You cannot copy content of this page