fbpx

На росії почали перепродувати брендові речі

Після закриття брендових магазинів росіяни почали активніше перепродувати речі у соціальних мережах. У травні 2022 року користувачі соцмереж опублікували в 2,5 рази більше оголошень про продаж фірмового одягу та взуття, ніж роком раніше, – повідомляє РБК.

Найчастіше росіяни перепродують товари спортивних брендів: 30% усіх оголошень припадає на Adidas, 27% – на Nike, у рази менше продають речі від Puma та Reebok. При цьому трохи більше половини пропозицій складають кросівки.

В оголошеннях про продаж речей мас-маркету найбільше згадуються марки Zara і H&M. Проте обсяг їхньої пропозиції значно поступається спортивним брендам.

Для перепродажу брендових речей росіяни частіше використовує соціальну мережу “ВКонтакте” – 79% усіх оголошень та месенджер Telegram – 13%, на заблоковані в Росії соцмережі Instagram та Facebook припадають по 4% та 3% оголошень відповідно. Зазначається, що дві третини повідомлень про продаж фірмових товарів містили посилання на маркетплейс “Юла” та менше 0,1% – на “Авіто”. Онлайн-майданчики не надали даних про динаміку зростання оголошень.

На думку аналітиків Sidorin Lab, перепродаж товарів зріс, коли споживачі зрозуміли, що магазини не відкриються найближчим часом, а попит на закордонні бренди зберігається, таким чином росіяни знайшли альтернативний спосіб заробітку. Інші експерти вважають, що сплеск подібних оголошень можна пояснити бажанням компаній позбавитися стоків або рішенням споживачів розпродати запаси, які вони зробили напередодні закриття фірмових магазинів, пише Радіо. Свобода.

Фото: rau.ua.

06/28/2022

You cannot copy content of this page