$39.47 €42.18
menu closed
menu open
weather +16 Київ

Для переходу українських військ у контрнаступ на всіх ділянках фронту потрібні люди, час та гроші – Кривонос

Для переходу українських військ у контрнаступ на всіх ділянках фронту потрібні люди, час та гроші – Кривонос Бої тривають на півдні і сході України
Фото: ЕРА
Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал Сергій Кривонос в інтерв'ю "РБК-Україна", яке було опубліковано 28 червня, відповів на запитання, чого українській армії бракує для широкого контрнаступу на всіх ділянках фронту та звільнення усієї території країни.

"Час, гроші та люди. Люди мають бути навчені, мотивовані, озброєні та оснащені. У них має бути певна кількість необхідної техніки. Час – щоб підготувати цих людей та забезпечити. І гроші – щоб цей весь процес запустити", – сказав генерал.

За його словами, потрібно також "зупинити ворога та змусити його повністю відмовитися від бажання наступати на певних ділянках".

"Це, мабуть, один з основних елементів нашого успіху в запланованому контрнаступі. Контрнаступ якраз може бути не на тих ділянках, про які всі говорять, а там, де ми зможемо досягти нашого результату. Одне з основних завдань – це розсікти угруповання ворога на декілька частин. Тоді це збільшить і пришвидшить наші наступальні спроможності", – пояснив Кривонос.

Він вважає, що немає поки "нарощування роботи з населенням".

"Населення мусить мати значно більші оборонні навички. Мова йде не тільки про можливість надання першої медичної допомоги, а передусім про володіння зброєю. У нас у зброї мусять розбиратися не лише воєнні, а й цивільні, які в будь-який момент могли б ставати на захист наших міст", – наголосив Кривонос.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну з метою якихось "денафікації" й "демілітаризації" України.

На початку квітня окупантів витіснили з північних областей України. Нині бої тривають на півдні та сході країни.