Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Верховний суд зобов’язав ПриватБанк виплатити 25 млн грн Коломойському

Верховний суд відмовився задовольняти скаргу ПриватБанку та визнав законним стягнення з банку на користь компанії Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова 25 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду.

Зазначається, що 25 мільйонів гривень свого часу компанія колишніх власників ПриватБанку «Акватера» заплатила Національному банку України у рахунок погашення заборгованості ПриватБанку за кредитом рефінансування. Компанія «Акватера» була однією з компанії-поручителів за кредитами ПриватБанку до його націоналізації.

ПриватБанк у Верховному суді намагався визнати стягнення на користь компанії Коломойського 25 мільйонів гривень незаконним, однак суд даного рішення не підтримав.

Напередодні заступниця голови ПриватБанку повідомила, що компанії, пов’язані з Коломойським, винні ПриватБанку  240 мільярдів гривень.

Раніше стало відомо, що через пов’язані з Коломойським офшорні компанії з ПриватБанку виводили  470 мільярдів доларів  протягом 2006-2016 років. Такі дані наведено у позові ПриватБанку проти Коломойського у США.

23 травня стало відомо, що ПриватБанк подав  позов проти Ігоря Коломойського  до суду у США. У коментарі до позову, прес-служба банку повідомила, що у позові хоче стягнути з Коломойського  «кілька сотень мільйонів доларів».

Зазначимо, що паралельно між ПриватБанком та Коломойським тривають судові позови у Високому суді Лондона. 20 грудня 2017-го Високий суд Лондона вирішив арештувати  активи Коломойського і Боголюбова  у всьому світі на суму понад $2,5 млрд.