Про це він розповів у програмі «Культ особистість».

За словами гостя програми, анексія Криму у 2014 році та приєднання до росії – це пряме порушення Конституції рф, оскільки вона забороняє приєднання до росії територій інших держав.

«З юридичної точки зору був короткий момент, коли Крим був незалежним, суто технічно путін спочатку визнав його незалежність, а потім його приєднали до російської федерації – це абсолютно очевидне порушення російського закону», - стверджує Ілля Пономарьов.

Як він пояснює, юридично чиста процедура мала бути двоступінчастою: спочатку визнання незалежності, потім у незалежній державі мав бути проведений референдум про приєднання і після цього лише росія може приймати рішення. А на момент проведення цього так званого референдуму, нагадує він, це була територія України. Тому, наголошує гість програми, це було незаконно і вся ця історія має бути денонсована просто на підставі юридичної некоректності.

«Так званий референдум відбувся в ситуації окупації, що вже сталася. Спочатку туди зайшли «зелені чоловічки», встановили свою владу, а потім вони цю владу легітимували за допомогою ніким не визнаного референдуму, який, ніхто не знає, він був чесним чи не чесним, правильно порахували чи неправильно порахували, що там насправді було, процедура його була кривою, питання кілька разів змінювалися, терміни переносилися, вільної агітації «за» та «проти» не було. Нічого не дотримано для того, щоб вважати цей референдум референдумом», - констатує Ілля Пономарьов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що росія вже показала весь свій військово-технічний потенціал.

Також Знай.ua писав про те, що Гурієв розповів, як путін привів країну до катастрофи.