$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+14° Київ +9° Варшава +13° Вашингтон

Уряд затвердив новий склад правління «Укрзалізниці»

UA.NEWS SAV 14 Червня 2019 14:12
Уряд затвердив новий склад правління «Укрзалізниці»

Кабінет міністрів затвердив новий склад правління ПАТ «Укрзалізниця». Відповідне рішення опубліковане у сьогоднішньому номері газети «Урядовий кур’єр».

Так, до складу правління компанії введено Франтішека Буреша, Марчіна Целеєвського, Сергія Кушніра та Івана Юрика, а виведено Іренеуша Василевського та Марека Залєсного. Водночас Ремігіуш Пашкевич та Желько Марчек продовжать роботу у новому складі правління, повідомляється на сайті компанії.

Кадровий відбір нових топ-менеджерів провело рекрутингове агентство Odgers Berndtson, а поетапну оцінку результатів – наглядова рада «Укрзалізниці».

Франтішек Буреш – відомий міжнародний топ-менеджер. Останні роки очолював Центр досліджень і випробувань залізниць «Чеська залізниця» VELIM (Прага, Чехія), також працював на керівних посадах у низці світових виробників рухомого залізничного складу, зокрема, в ALSTOM, Skoda Holding Group та Skoda Electric. В «Укрзалізниці» Буреш відповідатиме за реалізацію виконання програми з оновлення та будівництва рухомого складу.

Марчін Целеєвський має великий міжнародний досвід зі впровадження нових моделей роботи та сервісів у пасажирських перевезеннях. Очолював найбільшого польського залізничного оператора – PKP Intercity, керував пасажирською компанією PKP. Успішно реалізував проект запуску високошвидкісних поїздів у Польщі – Pendolino. Свого часу ефективно керував польськими авіалініями LOT POLISH AIRLINES, де завершив та запустив історичну для компанії LOT стратегію розвитку на 2016-2025 роки.

Сергій Кушнір працює в команді «Укрзалізниці» з початку 2019 року в якості директора з ремонту рухомого складу. Має великий досвід роботи в органах державної влади. Завдання Кушніра – вибудовування ефективної системи взаємодії з урядом, центральними, регіональними та місцевими органами влади. Серед пріоритетних завдань – доопрацювання Закону України «Про залізничний транспорт» та схвалення його Верховною Радою України.

Іван Юрик – має великий досвід роботи в «Укрзалізниці» в якості члена наглядової ради компанії, беручи участь в роботі комітетів зі стратегії, фінансів та аудиту. Має великий досвід залучення прямих іноземних інвестицій в Україну. У 2017-2018 роках працював на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest. У 2014-2016 роках – керівник служби міністра Міністерства фінансів України. У 2010-2014 роках – очолював представництво в Україні інвестиційної компанії Blackstone. В компанії буде очолювати стратегічний напрям залучення інвестицій та роботу з потенційними інвесторами. Важливе завдання – робота з кредитним портфелем компанії та реструктуризація боргів.

Ремігіуш Пашкевич долучився до роботи в «Укрзалізниці» у червні 2016 року. В його зоні відповідальності – сектор інфраструктури залізниці та безпека руху. Саме під його керівництвом торік було завершено реалізацію масштабних та важливих інфраструктурних проектів – будівництво нового двоколійного Бескидського тунелю та будівництво швидкісного залізничного сполучення з аеропортом «Бориспіль».

Пашкевич має великий досвід роботи у галузі. У 2012-2015 роках очолював PKP PLK, польського оператора залізничної інфраструктури. Під його керівництвом була запроваджена наймасштабніша в Польщі програма модернізації та інфраструктурних інвестицій на залізниці. Окрім цього, він має значний досвід управління та фінансового менеджменту. У 2009-2012 роках очолював промислову корпорацію ANWIL, працював у PKN ORLEN, Польському національному банку, Міністерстві фінансів Польщі та обіймав різні посади в наглядових радах найбільших польських компаній.

Желько Марчек продовжить очолювати надважливий напрямок управління персоналом у найбільшій та найчисленнішій держкомпанії України. За його керівництва компанією було впроваджено ряд успішних проектів з розвитку персоналу та кадрової політики. Зокрема, впроваджено нове положення про оплату праці, розпочато роботу над реалізацією системи мотивації праці залізничників, у роботі – низка проектів з корпоративної соціальної відповідальності. Желько Марчек має понад 15-річний досвід управління персоналом. У 2014-2015 роках був незалежним членом наглядової ради «Укрросметалл», у 2013-2014 роках працював директором з персоналу групи Starlightmedia, у 2007-2013 роках – на аналогічній посаді у ПАТ «Дніпроспецсталь». Майже тринадцять років обіймав керівні посади в корпорації McDonald’s в Україні, Румунії та Югославії. Брав участь у проекті реформування HR-напрямку в компанії «Нова Пошта».

Нагадаємо, 7 червня «Укрзалізниця» призначила чотирьох нових членів правління компанії. Водночас раніше призначені Желько Марчек і Ремігіуш Пашкевич продовжать роботу на займаних посадах.

Раніше компанію запідозрили у закупівлях за завищеними цінами у народних депутатів.

Крім того, «Укрзалізниця» попередила Кабмін про ризик катастроф пасажирських поїздів. Також перевізник створить окрему компанію для управління вокзалами.