Депутати не проголосували за контракт з головним лікарем рівненського тубдиспансеру

1735 0

Ми у соцмережах:

Федір Аврука - за трибуною

Блоку Петра Порошенка, який підтримував призначення на посаду головного лікаря обласного туберкульозного диспансеру Федора Авруку, не вдалося на перерві схилити до себе більшість депутатів.

 Федір Аврука виграв конкурс, його підтримали троє представників тубдиспансеру та два депутати облради (загалом у комісії дев'ять членів: по троє від закладу, облради та громадськості).

Проте конкуренти пана Авруки, зокрема голова ГО "Сто відсотків життя" Юрій Лазаревич, подали до суду з вимогою скасувати результати конкурсу, адже п.Аврука не подав перед конкурсом документи, які б підтверджували, що у нього є сім років управлінського стажу.
Перед депутатами виступили представник громадських організацій Рівного Зураб Кантарія та Святослав Клічук, які закликали депутатів не голосувати за п.Авруку, оскільки він порушив умови конкурсу. 
Депутатка Діана Гордійчук додала, що правоохоронці вивчають ще, чи не підробив Федір Аврука документи  Проте її пропозицію відкласти голосування до наступної сесії депутати не підтримали.
Голова облради Олександр Данильчук, натомість, емоційно заявив, що громадськість штовхає його, як депутата, порушити закон, вимагаючи, щоб він не голосував.
Федір Аврука з трибуни зазначив, що має всі документи. Додав, що він - нова людина, яка хоче принести зміни до закладу, а інші кандидати на посаду, мовляв, вже мали шанс.
Проте після дискусії лише 29 депутатів від БПП, Батьківщини та Радикальної партії проголосували за контракт з Федором Аврукою, що недостатньо для його призначення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також