"Нафтогаз" заявив про зниження вартості газу для населення та показав нові розрахунки

"Нафтогаз" заявив про зниження вартості газу для населення та показав нові розрахунки

Фото: НАК "Нафтогаз України"

Ціна зменшилася на 7,3%.

НАК "Нафтогаз України" розрахував нову вартість природного газу для населення та інших споживачів за ПСО у червні.

Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу".

Відповідно до постанови Кабміну №485, від 5 червня вартість складає 5553,89 грн за 1 тис. куб. м без урахування ПДВ, ціни доставки і націнки постачальника. Порівняно з травнем, ціна зменшилася на 7,3% - на 436,11 грн.

Кінцева ціна газу для споживачів у Кіровоградській області у червні складе 7755,87 грн. Кінцева вартість в інших регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обласного чи міського газу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.

Ця постанова Кабміну передбачає, що НАК "Нафтогаз" визначає ціну газу за ПСО, аналізує чотири показники – ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані МЕРТ щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі та ціну за урядовою постановою від 19 жовтня минулого року - компанія обирає з них найнижчу. Найменшою виявилася ціна на Українській енергетичній біржі - вона й визначила ціну на червень.

Як повідомлялося раніше, у липні ціна на газ для населення зменшиться майже на 8% і становитиме 5803 грн за 1 тис. куб. м. (без ПДВ, транспортування та розподілу). 

Газ для населення подешевшає з липня на 8 відсотків - економічні новини

Газ для населення подешевшає з липня на 8 відсотків - економічні новини

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація