Подоляк зазначив, що контрнаступ буде важкими днями для ЗСУ.

Росія зараз трохи просувається вперед, наприклад, на Луганському напрямку – за рахунок якоїсь безумної кількості снарядів, яку вони викидають на українські лінії оборони.

Про це розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю ВВС.

За його словами, йдеться про десятки тисяч пострілів. Російська армія використовує ще те, що залишилося з Радянського Союзу, ще від 1970-х років.

“Це важка, дуже інтенсивна, дуже кривава війна. Росія нас ненавидить настільки сильно, що готова покласти сто тисяч своїх людей, щоб довести, що вони мають право вбивати. І там тяжко, хлопцям дуже тяжко”, – сказав Подоляк.

Він наголосив на важливості поставок зброї від іноземних партнерів. Радник голови ОП підкреслив, що контрнаступ буде важкими днями для ЗСУ.

“Якщо з того боку тисяча гармат різних калібрів, які роблять в день 40 тисяч пострілів, а у тебе три гармати, які роблять 300 пострілів, то ти не можеш говорити, що ти ефективно обороняєшся чи ефективно контратакуєш”, – зазначив він.

Нагадаємо, Михайло Подоляк розповів, чи є зараз у Володимира Зеленського бажання розмовляти з очільником Кремля Володимиром Путіним.

“Президент Зеленський – абсолютно прагматична людина. Він виходить з того, що можна мінімізувати будь-які втрати чи негативні наслідки, якщо ефективно і швидко працювати тут і зараз. І у перші місяці війни президент, як ви пам’ятаєте, не раз говорив, що він готовий особисто розмовляти з Путіним. Інша річ, що президент свідомий того, що Росія, якщо вона не отримає на полі бою низку суттєвих тактичних поразок, не буде адекватно сприймати будь-які переговори. Він це абсолютно чітко розуміє”, – заявив Подоляк.