Більшість українців хоча б щодня, але вживають чай. Хтось не може без нього прокинутися, а хтось налаштовує себе на сон заспокійливим напоєм.

Є й ті, хто може випивати навіть кілька чашок чаю на день за роботою. Але чи знали ви, що чай не завжди корисний, а іноді й небезпечний?

Зелений чай. Фото: Знай.uа
Зелений чай. Фото: Знай.uа

Цінителі та виробники чаю рекомендують вживати цей напій свіжозавареним. І справа тут не тільки в тому, що так краще проявляється смак та аромат чаю. Якщо напій залишити на кілька годин на відкритому повітрі, то під впливом кисню в ньому починають утворюватися бактерії та шкідливі сполуки. На поверхні чаю вони виглядають, як темна щільна плівка, від якої на кухлі залишається наліт.

Яблучний чай. Фото: YouTube
Яблучний чай. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Найбільш руйнівний вплив ці речовини надають на органи шлунково-кишкового тракту, головним чином – печінку.

Чай, який постояв добу, японці вважають "гіршим за укус змії", а китайці порівнюють з отрутою. Саме тому навіть не надумайте допивати вчорашній чай, який залишився на столі.

Також ми хочемо поділитися з вами правильною технікою заварювання чорного чаю.

Зазначений спосіб заварювання чаю є універсальним, але є кілька нюансів, які потрібно врахувати при заварюванні певних видів чаю.

чай
чай

Пуер і чорний чай можна заварювати методом настою: заливаємо листя гарячою водою тільки на половину чайника і чекаємо хвилину, після чого заповнюємо водою об'єм посуду, що залишився, залишаємо на 4 хвилини. Тепер можна приступати до чаювання.

Чорний чай можна заварювати близько 4-5 хвилин.

Нагадаємо, звичайний імбирний чай допоможе уникнути піску у нирках: елементарний рецепт, який подарує здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що буде, якщо пити зелений чай щоранку: українцям підказали кілька важливих нюансів.