17:26, 14 Червня 2019

Лучанина судитимуть за збут бойових припасів

Луцька місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне придбання, носіння, зберігання та збут раніше судимим 35-річним лучанином бойових припасів.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

У лютому 2019 року чоловік незаконно придбав чотири гранат РГД-5 із запалами до них та 184 патрони різних калібрів, які в подальшому, без передбаченого законом дозволу, переніс та незаконно зберігав на березі річки Стир.

Зі сховку він двічі – у лютому та квітні 2019 року – забирав бойові припаси, переносив у села Полонка та Боратин Луцького району й збував, отримавши за це 800 грн.

Дії чоловіка органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження з бойовими припасами), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

У той же час, зауважимо, що відповідно до ч. 3 ст. 263 КК України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Відтак Луцька місцева прокуратура звертається до лучан та мешканців Луцького району, які зберігають вдома чи деінде зброю, бойові припаси чи вибухівку, із наполегливим проханням добровільно здати їх, аби не бути притягнутим до кримінальної відповідальності.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: