Поділитись:

На Волині в орендаря забрали землю вартістю 15 мільйонів

П'ятниця, 14 червня 2019, 17:23
На Волині в орендаря забрали землю вартістю 15 мільйонів

На Волині недобросовісний орендар повернув громаді землю вартістю 15 мільйонів гривень, за яку не платив та використовував не за призначенням.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Ковельська місцева прокуратура вжила заходів для повернення територіальній громаді Зеленської сільської ради земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 4,5 га й вартістю 15 млн грн.

Рішенням господарського суду Волинської області від 16 квітня 2019 року розірвали договір оренди цієї земельної ділянки, укладений сільською радою з головоюсмісцевого фермерського господарства ще у 2001 році.  

Підставою для звернення до суду стало невиконання упродовж 7 років орендарем істотних умов договору, зокрема систематичне невнесення орендної плати, у зв’язку з чим заборгованість за використання землі склала понад 45 тисяч грн. Крім цього, земельна ділянка не використовувалась за призначенням.

Незаконні дії орендаря порушували інтереси територіальної громади щодо наповнення місцевого бюджету та продуктивного використання землі для ведення сільськогосподарського виробництва.

На виконання рішення суду, відповідно до акту приймання-передавання, земельну ділянку повернули громаді у стані, придатному для використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині у фермерів забрали землі на 4,5 мільйона гривень

 

Надрукувати
мітки:
коментарів