Ковельська мерія, нарешті, зізналася: скільки вартує нова сцена в парку

14 Червня 2019, 17:23
Ковельська мерія, нарешті, зізналася: скільки коштує нова сцена в парку 1139
Ковельська мерія, нарешті, зізналася: скільки коштує нова сцена в парку

Дороговартісний об’єкт, який цілий рік не могли ввести в експлуатацію, але на ньому проводили заходи, меред яких за участю дітей, передали на баланс Народного дому «Просвіта».

На засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради 13 червня прийняли рішення про передачу безплатно з балансу управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства на баланс комунального закладу. У Народному домі «Просвіта» виконані роботи з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури з метою належного утримання та експлуатації, а саме: літньої естради та майданчика для глядачів у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

У переліку цих об’єктів, який підготував керуючий справами виконкому Володимир Бойко, вказують, що остаточна вартість будівництва літньої естради понад 4,322 мільйона гривень, будівництва майданчика для глядачів – 1,5 мільйона гривень. Загалом – понад 5,82 мільйона гривень.

Нагадаємо, коли у січні 2019 року під час звіту про роботу в минулому році міського голову Олега Кіндера запитали: «Скільки ж витратила міська влада на це затратне будівництво?», той надав дуже дивну відповідь.

«Яка вартість? Ну я ще раз повторююсь. Це пізніше, бо зараз не скільки. Не виділяється з міського бюджету не скільки», – сказав він.

Хоча трансакції управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства свідчили зовсім протилежне.

Як письмово повідомив на журналістський запит редакції Район.Ковель начальник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) у Волинській області Іван Чуліпа, в Єдиному реєстрі документів, що засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, щодо нового будівництва літньої естради в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки зареєстровано сертифікат ВЛ 162191131401 від 23 квітня 2019 року.

Про те, що нова сцена тривалий час не була введена в експлуатацію, розповів під час того саму звіту Олег Кіндер.

«Побудоване дане приміщення воно на сьогоднішній день тільки-тільки вводиться в експлуатацію. Тоєсть питання у форматі, що об’єкт не введений в експлуатацію, поки що кошти не виділялися», – «видав» дивину Олег Олексійович.

Яким чином чиновники, браво рапортуючи про досягнення, дозволили виступати дитячим та іншим художнім колективам на сцені фактичного будівельного майданчика?! Для чого було обманювати першу особу виконавчої влади області та народного депутата від Ковельщини? Тоді голова Волинської ОДА Олександр Савченко щиро порадів, що місту й надалі щастить з його керівництвом…

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024