Хімікати, які дошкуляють мешканцям Тинного, законсервують

Так вирішила комісія

Ось так вони виглядять нині. "Саркофаг" зі старого дірявого шиферу "надійно" ховає розгерметизовані бетонні блоки. Фото ЧаРівне

Хімікати у Тинному вирішили накрити контейнером або саркофагом. Сьогодні Рівненська обласна рада звернулася до природо- та правоохоронних органів Рівненщини, аби ті скликали комісію і вирішили, що робити з чотирма тонами отрутохімікатів у плодорозсаднику.

Про рішення комісії з надзвичайних ситуацій повідомляє "ЧаРівне" посилаючись на депутата Олександра Курсика. Так, до 21 червня лабораторний центр має обстежити територію навколо відходів у «Плодорозсаднику».

Далі потрібно помістити хімікати в контейнери та накрити саркофагом. Начальник обласного управління з питань надзвичайних ситуацій Віктор Симонюк каже, що роботу можуть завершити за місяць:

Ці контейнери легко замовити – вони недорогі. Якщо знайдуться кошти, то я думаю, за місяць-півтора питання вирішиться. Можливо, навіть і швидше.

Фото "Рівне Вечірнє". Бетонні контейнери. Хімікати звезли з області на зберігання на територію "Плодорозсадника". "2014 рік.

Нагадаємо, що мешканці Тинного скаржилися на контейнери з отрутохімікатами, які залишили на території «Плодорозсадника».

За їхніми словами, отрута витікала з контейнерів і потрапляла в грунт і повітря.

Окрім цих чотирьох тон, ще дві лежали неподалік в мішках. Їх також мають законсервувати після того, як міська влада проведе інвентаризацію згідно з рішенням комісії.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень