У медіаактиві Тараса Козака тепер три канали: 112 Україна, NewsOne і Zik / фото: Newsone

Власником телеканалу Zik став Тарас Козак, який балотується у Верховну Раду за списком Опозиційної платформи - За життя.

Про це повідомляє 112.ua, яким володіє Тарас Козак.

«Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу Zik - компаній Міст ТБ "і ТРК" Нові комунікації. Таким чином, в медіаактиві Козака тепер три канали: 112 Україна, NewsOne і Zik»,- сказано в повідомленні.

Відео дня

Козак на базі цих каналів створив медіахолдинг Новини, генпродюсером якого призначений Олексій Семенов, який пішов 3 червня з телеканалу Прямий.

Читайте такожНабула чинності постанова Ради щодо санкцій проти NewsOne і "112 Україна"

«Зараз я працюю над концепцією перезапуску каналу Zik і буду дуже щасливий від майбутнього співробітництва. Адже багато ведучих та співробітників Zik - мої колеги з попередніх каналів. І ми з ними на одній емоційній хвилі», - прокоментував своє призначення Семенов.

Варто відзначити, що Козак входить у першу десятку виборчого списку партії Опозиційна платформа - За життя.

12 жовтня 2018 року Козак заявив про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24" години) з оцінкою 41-42 мільйони гривень. У грудні 2018 року Козак відзвітував про купівлю дев'яти компаній групи 112 Україна, оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 мільйона гривень.

Нагадаємо, в березні 2018 року націоналістична організація "Братство" Дмитра Корчинського блокувала офіс телеканалу Zik «у зв'язку з підготовкою до зміни власника та інформаційної політики».

"Медведчук зібрався купити Zik... Активісти Братства почали цілодобове пікетування Zik'а з метою продемонструвати готовність знищити цей канал в разі остаточного придбання його Москвою", - заявив тоді Корчинський.

У відповідь команда ZIK заявила про загрозу можливого силового захоплення будівлі телеканалу «Братством», зазначивши, що інформація, викладена Дмитром Корчинським щодо продажу телеканалу ZIK Віктору Медведчуку нібито не відповідає дійсності. Керівництво медіа-холдингу також заявило, що будь-які переговорні процеси щодо продажу ZIK відсутні.