Новини

Відсторонення Рожкової: НБУ оскаржив рішення Баришівського суду

Відсторонення Рожкової: НБУ оскаржив рішення Баришівського суду

НБУ

Національний банк України оскаржив рішення Баришівського районного суду Київської області, який нібито відсторонив першого заступника глави НБУ Катерину Рожкову від виконання своїх обов’язків.

Про це інформує прес-служба регулятора.

Скаргу НБУ мають розглянути до 19 червня. Позиція юристів НБУ полягає в тому, що суд порушив норми матеріального та процесуального права. Також в прес-службі підкреслили, що не бачать підстав для виконання рішення суду.

“Судом встановлено заборону Катерині Рожковій як фізичній особі-громадянину брати участь в роботі та засіданнях Правління Національного банку, а також вчиняти та/або виконувати всі та будь-які дії, пов’язані з виконанням та/або здійсненням повноважень… Рожкова виконує повноваження першого заступника Голови Національного банку виключно як посадова особа Національного банку, а не фізична особа-громадянин, що виключає навіть теоретичну можливість виконання встановлених судом заборон”, – пояснив глава управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Нагадаємо, заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що рішення Баришівського районного суду Київської області ще не отримувала, а після буде оскаржувати.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.