В Японії продали найдорожчий в світі кавун

14.06.2019, Служба новин ІАС "Аграрії разом"
В Японії продали найдорожчий в світі кавун Рис.1
Фото: із відкритих джерел

На аукціоні в японській префектурі Хоккайдо з молотка пішов рідкісний і дорогий кавун елітного сорту «Денсуке», який примітний шкіркою однорідного чорного кольору.

Аукціон з продажу кавунів сорту «Денсуке», які мають практично чорний колір шкірки без смужок, відбувся на ринку в Асахікаві. Торги завершилися новим рекордом: кавун вагою близько 11 кілограмів був проданий за 750 тисяч японських ієн, або 7200 доларів! Це на $1000 більше вартості чорного кавуна, який було проданого в 2008 році і до цих пір він вважався найдорожчим.

Переможцем виявився власник супермаркету Кейіті Судзукі. За його словами, брати участь в аукціоні для нього було великою честю, а перемога в ньому традиційно є хорошим знаком для бізнесу, так що тепер він чекає процвітання магазину. Кавун овальної форми упакований в фірмову червону коробку з наклейкою «Денсуке». Незважаючи на чорну шкірку, всередині кавун має таку ж червону м'якоть.

На смак чорний кавун теж нічим не відрізняється від звичайного. Фермери з Хоккайдо відзначають, що в нинішньому році погода видалася сприятливою, тому всі «Денсуке», яких виростили близько 55 тисяч штук, повинні вийти дуже солодкими. Кожен з них буде проданий за ціною від 80 до 100 доларів, а поставки чорних кавунів в магазини почнуться в липні.

P.S. На нашому сайті Ви можете переглянути перелік сортів, які зареєстровані в Україні, зокрема і сортів кавунів. Також Ви можете переглянути оголошення щодо їх продажу або розмістити своє.

Також читайте:

Джерело: 
www.popmech.ru.
Читайте більше новин з розділів: 
Врожай Світ Економіка Усі новини
Дізнавайтесь першими найсвіжіші агрономічні новини України та світу на нашій сторінці в Facebook, Twitter Telegram.

Коментарі та відгуки