Координатор проекту ЗСУ "Евакуація 200" відзначив рівненських активістів

Вручив їм нагороди на сесії Рівненської облради.

Одне із завдань проекту «Евакуація 200» – це транспортування тіл загиблих учасників АТО та ООС  до місця поховання. Транспорт для цього проходить по 15-20 тисяч кілометрів на місяць. Ремонтувати його військові можуть лише у місці постійної дислокації. А він, буває, потребує ремонту далеко за межами бази. Тож тут приходлить на допомогу Рівненська обласна організація «Побратими».

Координатор проекту "Евакуація 200", підполковник Михайло Котелевський пояснив:

Рівненські активісти зробили тут такий, умовно кажучи, пункт, куди машина може приїхати поміняти мастило, зробити поточний ремонт, підкачати колесо чи замінити. Тому що машина може не повертатися на базу, може знову повертатися до моргу, знову отримати труну з тілом Героя і їхати у зворотній бік.

Михайло Котелевський

Авто, які евакуюють тіла Героїв, ремонтують на кількох СТО області. Вони розташовані у сарненському, костопільському напрямках, а також у Дубні, Здолбунові, Рокитному. На цих СТО автомобілі проекту "Евакуація 200" ремонтують швидко і поза чергою. Таку допомогу армії «Побратими» надають з лютого 2017 року, відколи перші і поки єдині в Україні підписали меморандум про співпрацю з проектом. Тож Михайло Котелевський на сесії облради подякував керівнику цієї організації, волонтеру й обласному депутату Діані Гордійчук, а також вручив відзнаки ЗСУ та годинники іншим членам «Побратимів», які є депутатами облради.

Андрій Грисюк

Т.в.о. начальника цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Захід», підполковник Андрій Грисюк розповів:

«Побратими» – це влада, волонтери, будівельники, представники управління лісового господарства та інші. Так, Діана Гордійчук на сесіях отримувала кошти на відрядження наших хлопців і ремонт авто.

 

Для встановлення рефрижераторів - спеціальних холоднильних камер для перевезення тіл загиблих - ми долучали волонтерів з Рокитного. Це був голова Рокитнівської райдержадміністрації  Микола Кушнір.

 

Також ми нагородили Ігоря Колба - учасника АТО, який разом з сином привіз певну кількість тіл, власника Рівненського льонокомбінату Олега Червонюка, який вчора допоміг відремонтувати ще один автомобіль.

 

Ще ми вітали Миколу Лобчука – представника громадської організації «Справа миру» і також хотіли привітати Віталія Осуховича, але його не було на сесії облради.

 

Також серед наших помічників - колективи низки рівненських будівельних компаній: житлово-комунального господарства «На Щасливому», яке очолює Роман Курис, «ДБН» - керівник Святослав Антонюк, «Стоград» на чолі з Олександром Івановим і колектив обласного управління лісового господарства.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень