Світ

Урядова криза в Молдові: кабмін Філіпа йде у відставку

Урядова криза в Молдові: кабмін Філіпа йде у відставку

Сформований Демократичною партією Молдови уряд йде у відставку, а сама колишня правляча партія переходить в опозицію до лівоцентриської коаліції соціалістів і блоку ACUM.

Пр оце повідомляє NewsMaker.

“Сьогодні прем’єр-міністр Павло Філіп і його уряд подають у відставку. Після цього ми переходимо в опозицію… Це дасть можливість Партії соціалістів і блоку ACUM взяти владу, сформувати свій уряд”, – заявив Чеботар.

Представник “Демпартії” висловив жаль, що соціалісти і ACUM відмовилися від діалогу з уже колишньою правлячою партією щодо “легальної і мирної передачі влади”.

На думку Чеботаря, нова коаліція не зможе керувати державою, оскільки “для цього не існує правових рамок”. І єдиним виходом із політичної кризи можуть стати дострокові парламентські вибори.

Чеботар дав зрозуміти, що його партія не відмовляється від політичної боротьби і претензій на владу.

“Ми боротимемосяся за виконання своїх передвиборчих обіцянок. Потрібні спокій і стабільність. Ми закликаємо наших прихильників підтримати це рішення. Дуже скоро у них буде привід пишатися нами, ми запропонуємо нові рішення на благо країни”, – запевнив представник Демпартії.

Тим часом визнали уряд Санду і заявили про готовність працювати з ним Євросоюз, США, Канада, Німеччина, Росія, Британія, Франція, Швеція, Швейцарія, Фінляндія, Норвегія, Польща, Румунія й інші держави.

Нагадаємо, новий міністр закордонних справ Молдови Микола Попеску прийняв рішення відкликати посла в США Христину Балан.

Також читайте: в Україні із занепокоєнням спостерігають за розвитком політичної ситуації у сусідній Молдові. 

Як держава посередник і гарант, Україна зацікавлена у стабільній, демократичній і європейській Молдові, готова надати, у разі необхідності, сприяння у вирішенні існуючих проблем.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.