«Україна – це країна рівних прав та рівних можливостей», – Вакарчук у Франківську

Автор: Єва Жасминова

14 Чер, 2019 20:51

Поділитись публікацією
«Україна – це країна рівних прав та рівних можливостей», – Вакарчук у Франківську

14 червня в рамках всеукраїнського туру “Голос змін” в Івано-Франківськ прибув лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук, який є не лише політиком, але й популярним музикантом.

“Стара політика – це щоб було добре обраним. Нова політика – це щоб добре жилось кожному”,- таке гасло партії, лідером якої є Святослав Вакарчук.

Він розповів, що найважливішим на даному етапі є: змінити судову систему та усунути олігархів від влади, інформує Галка.

“Якщо суди не працюватимуть якісно – неможливо буде чесно правити державою. Депутати – це не каста обраних, а скоріше вибраних. Варто обмежити термін депутатів на посаді, змусити їх працювати чесно. Для цього Голос введе молоду команду. Середній вік учасників 37 років. Це активісти, айтішники, атовці…”,- каже Вакарчук.

Також він зазначає, що варто зменшити вплив олігархів на ЗМІ.

«Для мене конфлікт інтересів – коли людина є власником великого бізнесу і впливає на медіа, цього треба позбутися»,- зауважив Вакарчук.

Говорили й про децентралізацію, податки і зневіру людей.

“Я позитивно ставлюсь до децентралізації, адже тоді країна мов великий вулик. Люди охочіше даватимуть податки, якщо будуть бачити результати на місцях. Ми всі платимо податки, але часто не знаємо навіть куди вони діваються. Люди зневірились, вони думають, що податки – це те, за що збагачуються урядовці і політики. Спершу треба змінити правила на верху, а потім у людей буде щире бажання платити податки”

Також релігійні франківці спитали у лідера партії «Голос» думку про гендерну ідеологію, аборти і обов’язкову християнську етику у школах.

“Україна – це країна рівних прав та рівних можливостей. У моїй команді рівна кількість жінок та чоловіків, я вважаю – це гендерна рівність. Щодо народжуваності – я думаю, що жінки просто боятсья народжувати у цій країні”,- зазначив Вакарчук.

Політик також розповів про власні варіанти розв’язання війни на сході. Він вважає, що головним другом нашої країни є Україна, адже жодна інша країна не зобов’язана нам допомагати.

“Наше щастя у наших руках. Не чекайте, що просто так нам хтось щось зробить. Ми виграємо війну на Сході, якщо виграємо війну з корупцією та старою політикою”,- каже Вакарчук.

Вакарчук не вважає, що його концерти це політичний піар. Обіцяє, що зі сцени не лунатиме ні слова про політику.

“Це концерт єднання, надихання людей, надання позитивних емоцій. Зі сцени не буде ні слова про партію «Голос», але чи вважати це агітацією – вирішувати вам»”,- додав лідер партії «Голос».

Також він попросив, аби люди не обирали собі кумирів, і додав, що Вінстон Черчель, Теодор Рузвельт, Іван Франко, Нельсон Манделла – його «ідеали» у політиці. У всіх цих людей він вчиться. А ще Вакарчук наголосив, що політика має бути окремо від релігії.

“Я би хотів аби Верховна Рада була місцем політики, а церква місцем релігії. Давайте не політизувати віру в Бога, бо вона значно вища, ніж політика. Небезпечно використовувати релігію у політичних цілях. Якщо вішати лозунги про віру в Бога щодня – це буде буденністю, вона не має бути поруч із банерами про мило чи миючі засоби. Бог всередині нас”.