Після оголошення вердикту капітан судна Новицький відмовився спілкуватися з журналістами / скріншот з відео

"Балаклавський районний суд Севастополя" в окупованому Криму звільнив капітана українського судна ЯМК-0041 Віктора Новицького.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на "прес-службу суду".

Читайте такожАрештоване судно "Норд" не змогли продати на аукціоні

Відео дня

"Суд призначив капітану штраф за незаконний вилов риби 550 тисяч рублів. За шкоду, заподіяну виловом, стягнули ще 440 тисяч рублів. Також скасували підписку про невиїзд.

У зв'язку з тим, що він раніше утримувався під вартою, від призначеного покарання Віктор Новицький був звільнений.

За даними суду, Новицький перебував у СІЗО з травня по листопад 2018 року. Після оголошення вердикту він відмовився спілкуватися з журналістами.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня 2018 року російські прикордонники на захід від мису Тарханкут у Криму затримали українське риболовецьке судно ЯМК-0041 (порт приписки Очаків). Окупаційна влада заявила, що члени екіпажу затриманого співробітниками ФСБ РФ судна доставили в Крим «для проведення процесуальних дій».

Пізніше на судно наклали арешт, відносно капітана, громадянина України Віктора Новицького за фактом незаконного видобутку морських біоресурсів у виключній економічній зоні Росії було порушено кримінальну справу за ст. 256 КК РФ, санкція якої передбачає позбавлення волі на термін до 2 років.