22:49, 14 Червня 2019

Волинського нардепа піарять на субвенціях з держбюджету. ФОТО

У виборчому окрузі № 19 керівники органів місцевого самоврядування, керівники комунальних закладів і священик висловили свою підтримку народному депутату, який заявив про свою готовність до участі у виборах, а також схвалюють факти самопіару депутата на виділених державних субвенцій для розвитку виборчого округу № 19. 

Про це інформує Громадянська мережа «ОПОРА».

Відповідні факти виявили на офіційній сторінці нардепа Ігоря Гузя у «Фейсбук».

13 червня 2019 р. народний депутат Ігор Гузь на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив, що подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом. Втім, свою рекламну кампанію чинний нардеп де-факто розпочав ще у травні 2019 р.

Зокрема, ще у травні на офіційній сторінці парламентаря у мережі «Фейсбук» почали з’являтись схвальні відгуки про роботу парламентаря від імені керівників органів місцевого самоврядування, керівників комунальних закладів і установ, лідерів громадською думки виборчого округу № 19, де обирався Ігор Гузь і де знову планує брати участь у виборах.

Один з таких дописів під неформальною назвою «Люди про Ігоря Гузя» з’явився 30 травня 2019 р. У повідомленні йдеться про схвальний відгук про роботу нардепа від імені голови Іваничівської селищної об’єднаної територіальної громади Федора Войтюка.

«Я знав усіх народних депутатів, які були за роки незалежності України, усіх без винятку. Але такого депутата, щоб об’їздив кожне село і вивчив проблему, у нас, у 19-му виборчому окрузі, ще не було! У кожному навіть найменшому селі, ми за сприяння Ігоря Гузя побудували дитячо-спортивні майданчики… У найбільшій школі громади – в гімназії відремонтували санітарні кімнати за 150 тис. грн. У селі Древині відремонтували і перекрили клуб. У селі Соснина повністю перекрили дах дитячого садочка за 600 тис. грн, який катастрофічно протікав. Такого депутата, як Ігор Гузь, який «не сидить» на місці, і в якого багато енергії, у нас ще не було, і його робота мотивує інших працювати для громади і України!», — йдеться у дописі.

У цей же день на сторінці Ігоря Гузя у «Фейсбук» з’явився схвальний відгук про його роботу в окрузі від імені директора ЗОШ І-ІІІ ступенів села Суходоли Володимир-Волинського району Віктора Рупши.

«Мені подобається, що нардеп Ігор Гузь – завжди на місці. Багато людей кажуть і я їх абсолютно підтримую, що це – перший депутат, якого ми бачимо в нашому селі не лише перед виборами. Він у нас такий хлопець, що завжди і скрізь їздить. Імпонує, що парламентар йде до нас не з точки зору «керівник-підлеглий», чи я велика «шишка в Києві», а ви тут на місці… Він йде до нас і на рівні з нами говорить. Це мені в ньому подобається», — цитують директора школа.

11 червня 2019 р. була опублікована також цитата настоятеля Володимир-Волинського храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Євгена Рябеця на підтримку нардепа такого змісту: «Ігор Гузь – молодий політик. Виступив за створення Української православної церкви. Їздить до людей – не сидить на місці. Ми бачимо його між будинками. Він відкритий у спілкуванні. Робить потрібні справи. Зустрічається з депутатами міста і веде з ними діалог. А це важливо».

Загалом, за період з травня по 13 червня 2019 р. схожих відгуків опублікували близько 20. Серед інших відомих в окрузі осіб, чиї цитати були використані для піару Ігоря Гузя: Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк, голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик, голова Павлівської ОТГ Андрій Сапожник, депутат Литовезької ОТГ, директор КЗ «Заболотцівський ліцей» Ярослав Матящук, староста Старолішнянського округу Поромівської ОТГ Назар Максимів, завідувач ДНЗ «Лелеченя» села Жашковичі Павлівської ОТГ Ганна Парфенюк, директор вищого комунального навчального закладу «Володимир-Волинський педагогічний коледж ім. А. Ю. Кримського» Микола Савельєв, завідувач закладу дошкільної освіти «Калинонька» смт Іваничі Лідія Смаль, депутат Оваднівської ОТГ, директор комунального закладу Микола Тріль, директорка закладу дошкільної освіти №4 міста Нововолинськ Людмила Могіль, депутат Любомльської ОТГ, директор Підгородненської ЗОШ Ірина Карпович.

Прокоментувала виявлені факти омбудсменка з захисту виборчих прав Громадянської мережі «ОПОРА» Євгенія Коваленко.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: