Українські пенсії – унікальна ситуація для всієї Європи, – економіст (відео)

15 июня 2019 г. в 08:10

no video parsed

В Україні з пенсіями склалася ситуація, якої немає ніде в Європі. У нас на одного пенсіонера припадає менше, ніж один працюючий, у Європі – більше трьох.

Про це на телеканалі ZIK заявив доктор економічних наук Андрій Длігач.

Пан Длігач зауважив, що в Україні на 17 мільйонів трудових ресурсів, серед яких приблизно 8 мільйонів постійно або тимчасово працюють за кордоном і 3 мільйони – бюджетники, припадає 11,7 мільйона пенсіонерів і 1 мільйон інвалідів.

«Отже зрештою, ми маємо ситуацію, якої немає ніде у Європі. Коли на одного пенсіонера припадає менше, ніж один працюючий, який сплачує податки. Середньоєвропейська цифра становить більше трьох працюючих громадян на одного пенсіонера», – зазначив доктор економічних наук.

Зокрема, за його словами, вся українська система соціальних і пенсійних виплат настільки застаріла, вона тримається лише на тому, що в країні є надходження в бюджет від Національного банку.

«У сучасних країнах бізнесові надходження формують найбільшу частку бюджету, йдеться, найперше, про малий і середній бізнес. У нас цього немає. Зрештою, це робить економіку країни дуже ризикованою. Щоб це вирішити, треба робити швидкі економічні реформи, відкривати економіку для інвестиційній і реформувати соціальну систему в країні», – пояснив Длігач.

EXMO affiliate program