fbpx

Багато років тому моя свекруха вирішила кардинально змінити життя, вона продала свою трикімнатну квартиру, купила собі будиночок в селі, а решту грошей поділити між своїми дітьми – моїм чоловіком і його молодшою сестрою. А тепер їй потрібна допомога, але рідна дочка відмовилася від неї

15 років тому моя свекруха вирішила кардинально змінити життя, вона захотіла продати свою шикарну трикімнатну квартиру, купити собі будиночок в селі, а решту грошей поділити між своїми дітьми – моїм чоловіком і його молодшою сестрою. Кошти для нас не були зайвими, адже ми на той час жили в невеликих однокімнатних квартирах і дуже потребували розширення.

Мама чоловіка переїхала в куплену невелику хатину в селі, ми продали свою однушку, додали свої збереження, і купили двокімнатну. А от у сестри чоловіка вистачило навіть на трикімнатну.

Роки минали, наші діти підростали, а свекруха старіла. Мій чоловік всі ці роки їздив до мами в село, возив продукти, допомагав по господарству, бо вважав, що ми в великому боргу перед нею.

А зовиця постійно лише шукала відмовки, чому в село не їде – то у неї діти маленькі, то на роботі завал, то ще щось. Не допомагала вона і тоді, коли мамі потрібно було відремонтувати хату, сказала, що грошей наразі у неї немає, тому ми все самі зробили за свій кошт.

А тепер стала проблема серйозніша – свекруха занедужала, і комусь з дітей треба маму забрати до себе на зиму. Я б з радістю, але у нас двоє дітей, і ми не зможемо для мами виділити окрему кімнату. А в сестри чоловіка три кімнати, дочка у них одна, то ж місця для всіх вистачить. До того ж, це не на довго, треба лише перебути холоди, а коли потепліє, мама повернеться в село.

Ми навіть зовиці обіцяли взяти всі витрати на себе, але вона не погоджується на переїзд мами, каже, що її чоловік не хоче жити із тещею.

Рішення треба приймати негайно. Чоловік каже, що ми можемо вчотирьох потіснитися в одній кімнаті, а мамі іншу віддати. Але у нас дочка закінчує школу, їй потрібне окреме місце для навчання. Я розумію, що ми в боргу перед мамою і маємо їй якось допомогти, але ж не ціною комфорту наших дітей.

Я хочу, щоб мене зрозуміли, свекруху я люблю і поважаю, але не можу так кардинально змінити своє життя і життя своїх дітей. Але і маму саму залишити не можу, хочеться, щоб вона була доглянута. То ж як бути в нашій ситуації, я не знаю. Прикро, що рідна донька так себе повела в цій ситуації.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page