$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +9 Київ

"Гарні новини будуть найближчим часом". Резніков поговорив з главою Пентагону

"Гарні новини будуть найближчим часом". Резніков поговорив з главою Пентагону За словами Резнікова, під час розмови, зокрема, обговорювали ситуацію на передовій
Фото: EPA
Міністр оборони України Олексій Резніков провів телефонну розмову з головою Пентагону Ллойдом Остіном. Про це Резніков 30 вересня повідомив у Twitter.

За його словами, під час розмови обговорили ситуацію на передовій, зустріч контактної групи з питань оборони України (відома як формат "Рамштайн") та способи посилення можливостей Збройних сил України.

"Гарні новини оголосимо найближчим часом", – зазначив Резніков.

Міністр наголосив, що Ллойд Остін підтвердив, що США не визнають "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України, а українська армія й далі використовуватиме зброю, щоб деокупувати українську землю.

Контекст

Із 23-го до 27 вересня на тимчасово окупованих Росією територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей відбулися псевдореферендуми про "приєднання" цих регіонів до Росії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ні фейкові референдуми на тимчасово окупованих територіях України, ні гібридна "мобілізація" у РФ нічого не змінять у планах України щодо деокупації своїх територій.

Глави МЗС "Групи семи" заявили, що не визнають результатів "референдумів", які російські окупанти почали проводити на захоплених українських територіях. Зі схожими заявами виступили і окремі країни, зокрема США, – президент Джо Байден назвав голосування "бутафорією".

Великобританія запровадила санкції у зв'язку з "референдумами". Застосувати обмеження планують Канада і Євросоюз. Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що його країна ніколи не визнає результатів фіктивних референдумів. Грузія та Сербія також засудили проведення псевдореферендумів. Прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі запевнив, що Італія не визнає результатів "референдумів" на окупованих територіях України.

29 вересня Путін підписав укази про визнання "державного суверенітету і незалежності" Запорізької та Херсонської областей України.

29 вересня президент США Джо Байден сказав, що США не мають наміру визнавати незаконні референдуми, проведені Росією на окупованих територіях України. Він назвав голосування "абсолютною фікцією" та заявив, що їх сфабрикували в Москві.