$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +8 Київ

Як Путіну все зіпсували, НАТО відповів Зеленському, а Байден – Кремлю. Інтерв'ю Бацман із Чичваркіним. Трансляція G

Відео: Алеся Бацман / YouTube
На YouTube-каналі головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман вийшло інтерв'ю із російським бізнесменом Євгеном Чичваркіним.

Головна тема розмови звернення президента РФ Володимира Путіна, в якому той оголосив про незаконну анексію українських територій.

Чичваркін народився 1974 року в Ленінграді (зараз – Санкт-Петербург). У 1996 році закінчив Державну академію управління в Москві (зараз – Державний університет управління). Під час навчання відкрив кілька торгових точок на одному із московських ринків. Після закінчення академії вступив до аспірантури, але дисертації не захистив, бо повністю пішов у бізнес.

У 1997 році разом із другом створив компанію "Евросеть", яка згодом стала найбільшим російським стільниковим ритейлером. 2008 року російські силовики провели обшук у центральному офісі фірми, розслідуючи справу про викрадення колишнього експедитора "Евросети", якого служба безпеки компанії звинувачувала в крадіжках стільникових телефонів. Того ж року Чичваркін і його партнер продали "Евросеть", а сам бізнесмен покинув посаду голови ради директорів компанії і полетів до Лондона, де живе й досі. У РФ проти Чичваркіна порушили кримінальну справу. У 2009 році Росія оголосила бізнесмена в міжнародний розшук. Справу проти нього закрили на початку 2011 року, але Чичваркін відмовився повертатися до країни, побоюючись нових переслідувань. Своє повернення до РФ він допускає лише в разі зміни нинішньої влади.

У Великобританії Чичваркін займається бізнесом, він має винний магазин Hedonism Wines у Лондоні.