$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Чичваркін: Могилізувати у РФ можна і 2 млн людей. Якби вони не були такими жадібними упирями, зібрали б 300 тис. без шуму G

Чичваркін: Могилізувати у РФ можна і 2 млн людей. Якби вони не були такими жадібними упирями, зібрали б 300 тис. без шуму Чичваркін: У РФ платити не заведено, тому вирішили мобілізувати примусово за традицією – прикладом у спину
Фото: ЕРА
У Росії на війну з Україною можна легко зібрати мільйони людей – вони поїдуть по пральні машини й автомобілі "Лада". Про це в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявив російський бізнесмен Євген Чичваркін.

"Могилізувати можна досить багато людей. Це вони зараз зібрали 300 тис., а можуть зібрати і 2 млн. Але якби вони не були такими жадібними упирями, вони б підняли гроші і зібрали ці 300 тис. без жодного верещання, крику, шуму. Усі пішли б добровільно, і ми навіть не дізналися б, що вони пішли", – сказав Чичваркін.

Він вважає, що мобілізація могла б лишитися непоміченою, якби росіяни запропонували гроші за службу.

"Ми про це ніяк не дізналися б, якби вони заплатили більше. Але це не та країна. Тому вирішили зробити примусово, за традицією, – прикладом у спину. Тому стільки багато галасу. Стільки людей, які не хочуть воювати. Стільки багато жінок, які не погоджуються з тим, що їхні чоловіки, діти чи батьки йдуть воювати. Бо коли це робили за гроші, усі розуміли: так, людина йде на дуже неприємний заробіток, але що робити – кредити", – заявив співрозмовник.

За його словами, у Росії досить багато маргіналізованих людей, які готові піти воювати.

"Гіпотетично, якщо взяти всю Росію і подивитися тих людей, які готові лайно їсти заради соціального ліфта, – їх приблизно 4–6 млн. Якщо відкинути із них половину дівчаток і ще відокремити людей віком до 18 років, старих, дуже хворих і закінчених алкашів, ми легко набираємо десь 1,5 млн декласованих елементів, для яких узагалі немає жодних моральних засад, які всі у кредитах, ніколи нічого в житті до пуття не досягнуть і які досить маргіналізовані й алкоголізовані. Для них – це соціальний ліфт. Це з'їхати від мами, одружитися, відкрити кафе "У Стаса", або свою автомийку, або своє бюро з вибивання кредитів – та все, що завгодно", – сказав Чичваркін.

"Або повернутися додому в чорному пакеті, що найімовірніше", – зауважила Бацман.

"Ну, а люди ж думають тільки про хороше. Вони ж не думають, що повернуться додому в чорному пакеті. Думають, що пропетляють, відсидяться, приїдуть із купою подарунків, гостинців. Вони ж їдуть, по суті, по пралку. А можливо, по нову "Ладу", – наголосив Чичваркін.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст

21 вересня президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію для поповнення військ, які вторглися в Україну. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу уточнив, що призову підлягає майже 300 тис. осіб.

Мобілізовані росіяни заявляють, що їх відправляють на фронт за кілька днів після мобілізації без будь-якої підготовки.

Кількість росіян, які втекли від мобілізації з країни, перевищила кількість російських сил, розгорнутих біля кордону України в лютому, незадовго до повномасштабного вторгнення, заявили у британській розвідці 29 вересня.