Пропозиції президента РФ Володимира Путіна протилежні миру, тому наразі немає шансів на те, що переговори покладуть кінець війні в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок виданню Neue Osnabrucker Zeitung.

“Його пропозиція звучала приблизно так: “Ми пограбуємо вашу країну, поневолимо ваших громадян, а потім ви зможете підписати мир”. Це протилежно до миру. Це терор і несвобода”, – сказала вона.

За її словами, з першого дня російського вторгнення різні країни та міжнародні організації зверталися до Путіна з проханням припинити бомбардування території України, але “єдина відповідь російського президента – нові звірства”.

Нагадаємо, раніше в Держдумі РФ заявляли, що після проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України “про мирні переговори не може бути й мови”.

При цьому президент України Володимир Зеленський нещодавно наголошував на тому, що діалог з Росією вести поки неможливо, оскільки представники країни-агресора ставлять ультиматуми.

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про “неможливість проведення переговорів” з президентом РФ Путіним. Це стало відповіддю на “спробу Росії анексувати території” України.

“Констатувати неможливість проведення переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним”, – йдеться в указі на сайті президента.

При цьому в указі рекомендується Верховній раді прийняття “відповідних законопроектів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку Російської Федерації”, а уряду “в умовах ескалації з боку Російської Федерації” забезпечити посилення обороноздатності України “шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні”.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що рішення української влади відмовитися від переговорів з Росією є остаточним, його одноголосно підтримали на останньому засіданні Радбезу. Про це Данілов розповів під час телемарафону.

Варто наголосити, що йдеться про перемовини з РФ, поки її президентом є Владімір Путін.

“Ми вестимемо переговори тільки з іншим президентом РФ. З цим нелюдом взагалі немає про що говорити”, — додав секретар РНБО.

Радник голови ОП Михайло Подоляк під час одного з телеефірів також зазначив, що офіційний Київ ставить хрест на політичній “еліті”, яка сьогодні керує Росією.

“Там немає з ким говорити. Ці люди абсолютно відірвані від реальності. Навіщо говорити з Путіним? Він виходить і говорить: “Давайте вести переговори, але ви не будете на цих переговорах говорити про території, які ми захопили військовим шляхом”. Про які переговори з ним можна говорити? Людина абсолютно живе в ілюзорному наполеонівському світі, де є тільки він і білий колір стін”, – сказав Подоляк.

Нагадаємо, у п’ятницю, 30 вересня, РНБО прийняла рішення про введення санкцій проти 3600 осіб, причетних до розв’язання агресивної війни проти України або тих, хто підтримує режим президента РФ Володимира Путіна.