Стало відомо про те, як українці могли б проголосувати на референдумі щодо вступу до Європейського союзу та НАТО, якби він був сьогодні.

Цифру зафіксували за результатами опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 1. Практично одразу після того, як Володимир Зеленський оголосив про подання заявки України до Альянсу НАТО.

З моменту останнього опитування підтримка у цьому питанні зросла. Більшість громадян України, а саме 83%, готові проголосувати про вступ нашої країни до Альянсу. Це найбільша цифра за історію спостережень.

Володимир Зеленський. Фото: скриншот з відео
Володимир Зеленський. Фото: скриншот з відео

Ще у червні таке рішення підтримувало близько 76% людей.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зараз проти цієї дії лише 4% опитаних українців, а ще 9% не з'явилися б на голосуванні.

Підтримка вступу до Європейського Союзу трохи вища. 86% готові сьогодні проголосувати про приєднання до сім'ї. Проти лише 3%, а ще 7% утрималися від голосу.

Соціологи також зазначають, що на відміну від вступу до ЄС членство в НАТО сприймається з більшою обережністю мешканцями східних областей. 69% – за, 9% – проти, 17% – не прийшли б на референдум, хоч тут динаміка дуже позитивна.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що на початку повномасштабної війни Росії проти України, Володимир Зеленський ухвалив рішення про подання заявки в ЄС, і вже в червні ми стали кандидатами. До кінця року Україна має виконати низку вимог, після чого можуть розпочатися переговори.

Наприкінці вересня також було ухвалено рішення про подання заявки до НАТО, але коли саме її розглянуть - невідомо.

штаб-квартира НАТО, фото з вільних джерел
штаб-квартира НАТО, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що зрадниця Поклонська заскулила про мир і згадала українську мову

Раніше повідомлялося, що польський міністр Кульпа розповів, навіщо Росія вибрала політику ізоляції за прикладом Північної Кореї .

Раніше повідомлялося, що Олександр Невзоров розшифрував шалену промову диктатора путіна для місцевої челяді.