$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+6° Київ +2° Варшава +20° Вашингтон

На Донбасі в результаті аварії на шахті загинули люди

Ольга Коваль 15 Червня 2019 09:46
На Донбасі в результаті аварії на шахті загинули люди

Поблизу міста Торецьк Донецької області ввечері в п'ятницю, 14 червня, відбулася аварія, яка призвела до загибелі 1 людини. Вночі 15 червня о 03:15 було знайдено тіло другого гірника.

Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, аварія сталася на шахті «Центральна» ДП «Торецьквугілля» на горизонті 1146 метрів.

«На дільниці № 42 стався раптовий викид вугільно-газової суміші з обвалом породи. На аварійній ділянці знаходилося 2 гірники, один врятувався самостійно. Всього в шахті працювало 119 гірників. Робота шахти припинена, гірники підняті на поверхню», - відзначили в ДСНС.

29 травня Президент Володимир Зеленський здійснив візит до Львівської області для відвідування шахти «Лісова» в Сокальському районі, де у результаті аварії загинули двоє гірників.

Нагадаємо, на шахті «Степова» в Глухові Львівської області 2 березня 2017 року стався вибух метану, в результаті якого загинуло вісім шахтарів і постраждало більше двадцяти. Після цього в Україні указом Президента був оголошений траур. Вибух стався через порушення правил охорони праці.