Другий день фестивалю «HlushenkovFolkfest» у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Другий день фестивалю «HlushenkovFolkfest» у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)
  • У місті триває Міжнародний фестиваль народної хореографії.
  • Вчора, 14 червня, на Проскурівській виступили колективи з Польщі та Литви.
  • Хмельничан вчили національним танцям своїх країн та частували традиційною кухнею.
  • Як все було, читайте у нашому матеріалі.

Вже другий день у Хмельницькому виступають народні колективи з 6 країн. Всі вони приїхали сюди на Міжнародний фестиваль-конкурс народної хореографії «HlushenkovFolkfest». На Проскурівській запалюють кращі танцюристи Польщі, Литви, Вірменії, Туреччини, Чилі, є представники і з України.

Стартував фестиваль танців 13 червня. Проскурівською пройшов парад культур. В ньому взяли участь танцюристи всіх країн, представлених на конкурсі. Центр міста перетворився на феєричний карнавал. Адже гості були в яскравих національних костюмах, а звідусіль звучала традиційна музика різних народів.

Хода завершилася на майданчику біля кінотеатру Шевченка. Тут, на облаштованій сцені, відкрили фестиваль, а свої танцювальні візитівки показали 6 країн учасників.

Відео дня

В другий день фестивалю, 14 червня, на майданчику перед кінотеатром відбувалося просто неймовірне єднання народів. Українці танцювали польські та литовські народні танці. Спочатку на сцені виступив ансамбль пісні і танцю «Кракус», з польського міста Краків (Song and Dance Ensemble “KRAKUS”). На сцені в традиційних костюмах країни танцювали запальні хлопці та дівчата. Далі вони спустилися зі сцени та пішли в натовп. З колоритними поляками залюбки фотографувалися і діти, і дорослі.

Продемонстрували танцюристи і своєрідний майстер-клас для хмельничан. Під сценою утворили величезне коло.  Всі охочі навчитися традиційному польському танцю обрали собі пару і під настанови хореографа почали вчити рухи національного польського танцю “краковяк”.

Далі на сцені виступили представники Литви. Це були дитячі та юнацькі ансамблі народного танцю «Сукуреліс», «Люксініс» та «Дімеделіс».

Також народні колективи Литви і Польщі привезли з собою традиційні частуваня та національні страви своїх держав. Спробувати їх можна було за сценою.

Нагадаємо, що фестиваль проходить у Хмельницькому вже восьме. Триватиме він ще два дні - протягом 15-16 червня.

Сьогодні, в третій день фестивалю, на хмельничан чекают виступи народних колективів з інших країн. Організатори обіцяють сюрпризи. Приходьте на майданчик навпроти кінотеатру Шевченка після 18-ї години.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:26 На Хмельниччині лікарі залікували до смерті пацієнтку: їх судили 16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up